Prvi nakup

Nov trend v domači pekarni

Pečati za piškote.

Enostavno naredite odtis v testo, obrežete, spečete in tu je - prav poseben piškot, odtisnjen, zanimiv.
 

Pečat snežinka

Sladki pozdravi iz domače peke: naredite pečat iz izrezanega testa, ga specite in konec! Pečat z lesenim ročajem in silikonom. Površina pečata je snemljiva in enostavna za čiščenje.

Navodila za uporabo

Pred prvo uporabo operite z blagim čistilom. Dobro osušite.

Dobro je vedeti, da so sestavine, kakor tudi pečica različnih značilnosti in lastnosti pečenja  najbolje  poznate ravno vi. Zato so navedene temperature pečice in čas trajanja pečenja samo smernica. Če je testo še dokaj tekoče, boste verjetno morali podaljšati čas pečenja. Če bo npr. zgornji grelec močnejši od spodnjega, je priporočljivo, da zmanjšate temperaturo in podaljšate pečenje.

Nasvet: Priporočamo, da vse sestavine vzamete iz hladilnika vsaj pol ure pred pripravo. Tako bo testo prevzelo sobno temperaturo, testo se bo pa lepo povezalo.

 

Snežinkini piškoti

(za približno 20 piškotov)

 

Da bi pripravili okusne božične piškote, potrebujemo:

130g masla,

1/2 jajčke,

70g sladkorja,

200g moke,

ravna žlička pecilnega praška,

ščep soli,

1/2 žličke cimeta,

ravna žlička pecilnega praška,

kanček soli,

1/2 žlice cimeta in

1/2 žličke kardamoma.

 

Maslo, jajce (jajce penasto umešamo in uporabimo samo polovičko) in sladkor penasto zmešamo. Dodamo moko, pecilni prašek, sol ter cimet in kardamom. Vse sestavine obdelamo v testo. Testo pustimo na hladnem vsaj eno uro. Testo s pomočjo letvic za določanje višine razvaljamo na debelino približno 5 mm. Z pečatom v testo naredimo odtis. Z okroglim modelčkom izrežemo krog, lahko si pa pomagate tudi s topim kuhinjskim nožem. Pečemo v predhodno segreti pečici na 200°C približno 10-15 minut.

 

Vezani artikli