Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine VSE ZA PEKO
 


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine VSE ZA PEKO so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina VSE ZA PEKO  je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Trgovina na drobno po internetu, VSE ZA PEKO, Boštjan Pušenjak, s.p.  v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine VSE ZA PEKO, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

 

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), kontaktne podatke ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami), dostopnost izdelkov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;  poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 

 

Ponudba artiklov

 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba VSE ZA PEKO ažurira in spreminja dokaj pogosto in hitro.

Vse cene so dokončne in v evrih (€). Pri nakupu velja cena v trenutku nakupa. Cene veljajo do preklica. Cene ne vsebujejo morebitnih stroškov pošiljanja.

Kupci lahko naročilo plačajo po povzetju ali predračunu. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja VSE ZA PEKO.

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi, razen izdelkov, pri katerih je to jasno označeno.

Slike izdelke prikazujejo kolikor je le možno realno, vendar ne nujno v vseh barvnih izvedbah.

Zavezujemo se, da bomo ob morebitnih težavah ali nejasnostih pri naročilu stranko nemudoma obvestili po e-pošti ali telefonu, in skušali urediti nastalo situacijo. 

Kupci, katerih naročilo bo ob dostavi zavrnjeno ali ne bo sprejeto (oz. prevzem iz kakršnega koli razloga, ne bo izveden), je pošiljka vrnjena pošiljatelju. V primeru ponovnega pošiljanja pošiljke, se zaračunajo stroški ponovnega pošiljanja, brez popustov.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

 

 

Stroški pošiljanja

 

Cene ne vsebujejo DDV na podlagi prvega odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV). Cene so navedene v evrih. 

V ceno ni vključena poštnina. 

Pri nakupu preko povzetja Pošta Slovenije zaračuna: strošek odkupnine, ki trenutno znaša 0,74€ z ddv (strošek poravnate ob prejetju paketa; v primeru, da plačate na TRR podjetja, vam pošta ne obračuna odkupnine), strošek UPN  (univerzalni plačilni nalog) obrazca, ki je trenutno 1,05€ z ddv in strošek pošiljanja – paket: do 2kg: 4,73 € z DDV; od 2kg do 5kg: 5,37 € z DDV; nad 5kg do 10kg – 6,53 € z DDV.

 

Ker so stroški poštnine zares veliki, smo se odločili, da Vam – kupcem gremo nasproti in del poštnine krijemo iz lastnega žepa, zato se poštnina računa po sledeči razpredelnici:

 

POŠTNINA SE OBRAČUNA PO CENI

Redno naročilo

4,00€

Naročilo večje od 40€

2,00€

Naročilo večje od 70€

0,00€

+ DODATNI STROŠKI

Plačilo po predračunu

0,00€

Plačilo po povzetju

1,70€

 

Razlaga računanja stroškov poštnine, primer: kupec v košarico nabere izdelke v vrednosti 35€ in izbere plačilo po povzetju. Izdelki 35€, poštnina Redno naročilo 4€, Plačilo po povzetju 1,7€, je skupaj 40,70€ za plačilo.


Načini plačila


V spletni trgovini VSE ZA PEKO  ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- z gotovino ob prevzemu

- po povzetju

- z nakazilom na račun upravitelja VSE ZA PEKO – Boštjan Pušenjak s.p. po   ponudbi/predračunu

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

 

Veljavnost ponudbe


Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih trgovinah po Sloveniji. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene so dokončne in neto, cene ne vsebujejo DDV na podlagi 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV). Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje naročila s strani kupca (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Če kupec z artiklom ni zadovoljen in se odloči za vračilo, mu povrnemo vplačana sredstva. 

Veljavnost akcijske ponudbe


Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Postopek nakupa

 

Nakup:

Izbor artiklov : Uporabnik izbere artikle po lastnem izboru,  jih doda v košarico s klikom na gumb "Dodaj v košarico". Iz košarice lahko kadarkoli odstrani izbrane artikle z gumbom "Odstrani" oziroma spremeni njihovo količino z vpisom izbrane količine in s klikom na gumb osveži ali ''posodobi''. Prikaže se mu »Pregled košarice«, kjer lahko opravi kot prej omenjeno, odstrani ali spremeni količino artiklov. Lahko tudi poda Opombe o izdelku. Ko uporabnik zaključi z izbiranjem artiklov, klikne na gumb "Nadaljuj". Prikaže se mu ''Izbira načina dostave'', ki je avtomatski. Če kupec želi osebno prevzeti naročilo na naslovu ponudnika, le tega naj obvesti po telefonu ali E-pošti. Na isti strani kupec lahko izbere način plačila ''Izbira načina plačila in dostave''. Vsi stroški so tudi lepo razčlenjeni in razvidni. Takoj pod tem se lahko vnese koda za popust ali koda bona, če le tega kupec dobi od ponudnika. Ko kupec izbere način plačila nadaljuje z izpolnjevanjem kontaktnih podatkov. Podatki za dostavo se izpolnijo samodejno, če se le ti razlikujejo od kontaktnih, jih je potrebno spremeniti. Z nakupom nadaljujemo s klikom na ''Nadaljuj''. Vedno pa se lahko vrnemo tudi korak nazaj s klikom na gumb ''Pregled košarice''. Odpre se nam meni ''Pregled in potrditev naročila'', kjer lahko kupec preveri pravilnost svojih registracijskih podatkov, košarico (artikle, količino, dobavljivost), cene poštnine, dodatnih stroškov, podatkov za dostavo. Nakup lahko kupec opravi, če se strinja z navedenimi Splošnimi pogoji poslovanja, po želji pa se lahko prijavi tudi na novice in nam tako da dovoljenje za uporabo njegovih kontaktnih podatkov za obveščanje o novostih, popustih in razprodajah. S klikom na ''Oddaj naročilo (naročilo z obveznostjo plačila)'' kupec potrdi in odda naročilo, ter tako še enkrat dobi vpogled na celoten nakup, izbran način plačila ter način dostave. S klikom na ''Oddaj naročilo (naročilo z obveznostjo plačila)'' je nakup opravljen. S funkcijo, ki sproži oddajo naročila in je označena z besedami '' Oddaj naročilo (naročilo z obveznostjo plačila)'' nedvoumno izhaja, da je z oddajo naročila povezana obveznost plačila podjetju. Naročilo tako dobi tudi svojo številko in referenco za plačilo (v primeru plačila po predračunu).

Dobavljivost vseh artiklov je navedena pri vsakem artiklu posamezno v podrobnem opisu. Rok dobave je 1-3 delovnih dni, razen če artikel ni na zalogi, katerega podatek pa kot smo že navedli je v podrobnem opisu artikla.

Glede dobavljivosti artikla lahko kupec povpraša po E-pošti ali na telefonsko številko ponudnika.

 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga


Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe (obrazec), in sicer na kontaktni e-naslov: info@vsezapeko.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu potrošnika od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.


Garancija


Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno ob samem artiklu.


Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

 

Podjetje nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, v skladu z ZVPot.)

Stvarna napaka

 

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

  • - artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • - artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala    biti znana
  • - artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  •  je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
  •  

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.
Obrazec za prijavo stvarne napake.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Dobavni rok


Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in sicer 1 do 3 delovnih dni od naročila.


Dostava


Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za VSE ZA PEKO spletno trgovino opravlja pogodbeni partner Pošta Slovenije . Dostava blaga je mogoča samo v Sloveniji.

 

Varnost


Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.
 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev VSE ZA PEKO, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov,kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Komunikacija


Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.


 

Mnenja/komentarji uporabnikov

 

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 

Varstvo otrok

 

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost). Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. 

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov

ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.


Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@vsezapeko.si ali po klasični pošti na naslov:
VSE ZA PEKO, Kidričeva ul. 4, 9240 Ljutomer.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega  spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega obravnavanja potrošniških sporov. V nadaljevanju je elektronska povezava na platformo za SRPS.

 

Podatki o podjetju:

 

Ime podjetja: Trgovina na drobno po internetu VSE ZA PEKO, Boštjan Pušenjak, S.p.

Sedež:  Kidričeva ulica 4, 9240 Ljutomer, Slovenija

Pravnoorganizacijska oblika: S.p., Samostojni podjetnik posameznik

Vpisano v Poslovni register Slovenije pod št. 0229-81-20101216-000173, dne 16.12.2010.

Člani Trgovinske zbornice Slovenije od dne 7.2.2011

Matična številka: 3868311000

Davčna številka: 95899006 (podjetje ni zavezanec za plačilo DDV)

Direktor: Boštjan Pušenjak

Telefon: 040 580 851 (kupcu je ob klicu na telefonsko številko zaračunana običajna tarifa za klice v mobilno omrežje)

Web: http://www.vsezapeko.si

Mail: info@vsezapeko.si

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!                                   Boštjan Pušenjak

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih